Kanottur Ivösjön / Holjeån

Adress: Olofströmsvägen 117-11, 295 94 Näsum Visa karta

Adress: Olofströmsvägen 117-11, 295 94 Näsum

Ivösjöns erbjuder paddling både i sjön och i Holjeån. Här finns flera obebodda öar där du kan leva Robinsonliv för en dag eller flera.

Dagsturer i Holjeån startar vid Västanå kvarn i Näsum och avslutas vid vårt center i Axeltorp. Turen tar ca 5 timmar inklusive pauser för picknick, sol och bad. Ni paddlar ungefär halva tiden i ån och andra halvan i sjön.
För dem som enbart önskar paddla i ån är det möjligt att avsluta vid småbåtshamnen strax efter åns utlopp i sjön. Vi hämtar då kanoten mot ett extra tillägg.

Ni får med karta och färdbeskrivning både över sjön och ån. Här kan ni enkelt boka kanot för en dag. Priset är för två personer, paddlar och flytvästar ingår. Vill ni vara fler i en kanot finns extra sits och flytväst att hyra.
Kanoter och utrustning hyrs vid vårt center i Axeltorp norr om Bromölla. Vid vårt center går det bra att parkera, övernatta i husbil och tält. Här finns även toaletter dricksvatten och grillplatser alldeles intill sjön.

Kartor och information om både Ivösjön och Holjeån finns att ladda ner från vår hemsida www.wetlandi.se

I området finns även ett flertal vandrings- och cykelleder som är väl värda ett besök.

Paketförslag och bokning av kanot mer än en dag: www.wetlandi.se
Bokas med fördel via mail [email protected] eller ring 0735-314 314

Campingpaket finns också att hyra för dem som vill övernatta och testa på att leva på en obebodd ö som Robinson Kruse.

Visa mer

Om denna aktivitet

Camping

Hälleviks Camping

Avstånd: 19,2 km
På Hälleviks Camping finns tomter för husvagnar, husbilar och tält, med eller utan el. Tomterna mäter upp till 200 kvm, vilket gör att det känns luftigt och fritt att campa här. Speciellt stärkta och anpassade platser för husbilar finns också. Hos oss hittar ni många olika aktiviteter för stora som små. Hyr kajak, roddbåt eller Stand board under några timmar och utforska den vackra miljön.
Camping

Tredenborgs Camping/Camping

Avstånd: 13,2 km
Tredenborgs Camping är en lugn och trivsam familjecamping med 200 tomter för husvagn, husbil och tält med eller utan el.
Stuga

Tredenborgs Camping/Stugor

Avstånd: 13,2 km
På Tredenborgs Camping finns 9 stugor för upp till 4 eller 5 personer. Indraget kallvatten, kyl, kokplattor och micro finns i samtliga.