Kråkenabben

Visa karta

Den vackert karga landtungan mellan Hällevik och Nogersund är ett av traktens strövområden och en populär lokal för fågelskådning.

Landskapet består av stenig och kalkrik betesmark med punktvis buskvegetation av en, hagtorn och slån. Här betar korna fridfullt och överallt finns små boskapsstigar att följa. Hagarna avdelas av långa stengärden, och vid strandlinjen finns fortfarande lämningar av gamla stenkåsar. Under vår- och försommar står ängsmarks-orkidéerna i full blom på strandängarna. Kråkenabben är en välkänd fågellokal med ca 255 registrerade arter. Det är den främsta sträckfågellokalen för änder och vadare i västra Blekinge.

Visa mer
Stuga

Tredenborgs Camping/Stugor

Avstånd: 10,2 km
På Tredenborgs Camping finns 9 stugor för upp till 4 eller 5 personer. Indraget kallvatten, kyl, kokplattor och micro finns i samtliga.
Camping

Tredenborgs Camping/Camping

Avstånd: 10,2 km
Tredenborgs Camping är en lugn och trivsam familjecamping med 200 tomter för husvagn, husbil och tält med eller utan el. Anläggningen har ett unikt läge på strandkanten mellan den blekingska bokskogen och havet, endast 3 km från Sölvesborgs centrum.
Camping

Hälleviks Camping

Avstånd: 1,6 km
På Listerlandet – i västra Blekinge – ligger en av landskapets vackrast belägna (och myggfria) campingplatser. Här får du en avkopplande eller aktiv vistelse i husvagn, husbil, tält, stuga eller lägenhet. Speciellt anpassade platser för husbilar finns.